Kärleksmums
se and learn! skriv en kommentar om du testat!

Förberedelsetid: 15 min
Tillagningstid: 15 min
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Till 1 plåt:
5 5 st ekologiska ägg
4 4 dl strösocker
4.5 4.5 dl vetemjöl
3 3 tsk bakpulver
5 5 msk kakao av god kvalitet
300 300 g smör
2 2 dl vatten
200 200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 2 dl vispgrädde
2 2 msk espressokaffe
200 200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 2 dl kokosflingor till garnering
Tips
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Annons:Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
den såg ju jättegod ut :]
ge mej ? (A)
Tack, fast jag e trött på den nu..