Diss x 2

2010-11-30 / 20:24:57
GAAAH jag blir galen!!!! Förut så stängdes min dator av hela tiden när den blev för varm och fläkten lät som en jävla damsugare. Vilket den gör fortfarande. Den låter så sjukt högt och jag har testat med allt för att få den att inte låta så mycket. Jag damsugade ur datorn när jag hade ''stänga-av-sig-problemet'' och då blev den mycket bättre. Men nu känner jag att den fått in något virus och att det är för mycket dam för den jävla maskinen vill inte samarbeta! Tur säger jag, att jag har mammas laptops. Fast jag bloggar aldrig på dem egentligen.. Dem är så upptagna av min lökiga lilla syster som nördar skype med sina vänner...


Är det försten någon annan än jag som håller på att bli galen på facebooks nya ''chatt-ljud''?!? HUR idiotiskt är det inte att sätta in ett sånt här ljud. Den lilla tonen är sjukt irriterande, och jag vet ingen inställnings om gör att man kan få bort den? Det är irriterande x 100 när man sitter och spelar musik på hög volym, för då är ju klickljudet högre också.... då kommer den lilla tonen och förstör allting! SKÄMS facebook säger jag bara!!
.
Nu ska jag ta och gå ner och ha lite ''mini-spa''.... sedan blir det att smaka på mammas bakverk som hon så flitigt sysslar på med där nere! Efter lite TV så blir det sängen! Sov gotti!

++++

2010-11-30 / 16:05:20
I s n ' t    t h i s   2 - d i e  -f o r ?

Dessa snyggingar har jag under några veckor hållit sylvassa ögon på i Nellys lager så att dom inte ska ta slut. Hur snygga är dom inte? Dem finns både med dragkedja fram och på sidan, så det är bara att välja vad man själv gillar mer. Jag tror jag gillar den där back mer. Egentligen har jag hittat ett par andra kilklackar i stan, men dom är ruggigt dyra så dom är väll bara att glömma.. Då hittade jag dessa snöggingar, och nu känns det som att jag vill slå till.... Men samtidigt vet jag inte. Vi får vänta och se..

Ovanor

2010-11-30 / 12:22:25

Nämen halloj, nu sitter jag här och dricker varm chocklad och äter lussebullar! Är det inte riktigt delicius och nyttigt? Det duger för mig iallfall. Jag ska snart ta och plugga lite, sen ska jag börja planera en hemlig sak... som ni inte får veta någonting om ännu! Hehe.
.
Men innan jag går tänkte jag bara dela med mig om mina värsta vanor. Dvs. saker jag gör flera gånger om dagen utan att jag tänker på det. So here comes the list, njut av mina problem!

- Jag säger ''men helt ärligt/om jag ska vara ärlig/ allvarligt talat så.../helt ärligt så...'' typ 10000 gånger per dag! Och det fula är att jag säger dom små meningarna i helt opassande sammanhang. T.ex såhär: Hej, Lisa hur mår du? - Åh hej! Helt ärligt så mår jag jätte bra, själv? .. ett annat exempel: Lisa, vad har vi för sidor vi skulle läsa i SO boken? - Om jag ska vara ärlig så är det sidan 304-313 (btw, alla 8a:are, det är dom sidorna vi ska läsa!!). HUR FULT ÄR DETTA INTE??? Jag måste försöka sluta med denna vana...
.
- Jag äter ca. 5 lussebullar per dag.... ska man må gott ska man bli tjock!!
.
- Jag måste vända på spegeln VARJE gång jag ska sova i mitt rum. Detta beror på att min syrra för 2 och ett halvt år sedan hade sett filmen ''mirrors'' och berättade om handlingen för mig. Sedan dess har jag vänt på spegeln VARJE kväll.... om jag glömmer att göra det, så kan jag vakna på natten och göra det! How sick?

- Jag steker champinjoner till mig själv som....snacks?! Hm, jag tror vi låter orden tala för sig själv.

- Jag grinar när jag lyssnar på teenage dream med katy pery, för då börjar jag tänka på henens låt ''thinking of you'' och den är sorglig, så då tycker jag synd om henne...

Dag 01 - Om mig

2010-11-30 / 11:38:25
Hm, vad ska jag skriva egentligen? Börjar jag rabbla upp allt onödigt om mig som ni redan vet känns ju lite smått lönlöst. Men samtidigt så måste jag ju skriva någonting, och till er nya läsare.. här får ni veta lite om mig!
.
Jag är Lisa alltså. Är en helt vanlig 14 (snart 15... SÄGER VI SOM!) årig tjej som bor i Skellefteå. I norrland. cirkus 10 mil från luleå och 10 mil från umeå. Alltså i mitten. Jag som person är väldigt glad om jag får säga det själv. Jag ser oftast allting från den positiva sidan och försöker putta bort det negativa i saker och tänka positivt. Eller, det var så förut. Nu senaste tiden har jag blivit lite smått emo och jag tänker bara negativt och grinar varenda dag åt att mitt godis är slut.... men det är en annan historia! Jag är ganska sprallig, eller var. Nu är jag mest trött och glider runt på en räkmacka.. Jag klantar alltid till mig. Vad det än gäller. Har inga problem att skämma ut mig, vilket mina fina vänner vet så väl. Jag tycker ibland en gnutta synd om dom som måste stå ut med mig och få sylvassa blickar av främlingar som jag klantat till det för. Dom får oftast gå röda av genering och skratt i ansiktet när dom går hem med mig efter skolan.. För vem vet vad jag kan hitta på under tiden jag ska gå en sträcka? Som person är jag väldigt glad, skämtsam, konstig osv. Jag tänker inte lägga någon tid på att skriva ut massa ord som ''generös.. givmild osv'' för jag vet ändå inte vad dom betyder!!
.
Nu till mina smaskiga hobbys... Jag gillar att sova. Det är nog, helt ärligt, min favorithobby. Det är så himla skönt att bara sova bort dagarna, kliva upp sent och äta en subway macka (som är en stor favorit) och sedan åter gå till sömnen. Fast självklart har jag andra hobbys också. Typ som att vara med mina fina vänner, fotografera, duscha, äta mat, shoppa, vara glad, skratta, smsa, prata i telefon, spåra, slåss, dricka varm chocklad, ha mat krig, se TV, spruta grädde på min syster när hon sover, köpa saker, vara nöjd, sjunga och blogga... ofcourse!
.
Sådär. Nu vet ni lite mer om mig! Tycker ni att jag missat något är det bara att fråga :)
.
här har ni mig och en av mina gulliga kusiner.... visst är han.....s p e c i e l l?

30 days

2010-11-30 / 11:15:30
Har sett att sjukt många har börjat köra med den här och blev sugen. Under 30 dagar (perfekt till nyårsafton, alltså den sista månaden av 2010 avslutas det nästan!!) tänker jag publicera ett inlägg per dag i denna ordningen.... vi börjar i eftermiddag!

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

work in progress

2010-11-30 / 10:39:42
Hahah.. Här om dagen började jag bara måla och skissa? Jag satt flera timmar och bara testade på lite kring det. Det roliga är det att jag inte vet någonting om det och jag inte ens kan måla... Vi får se hur detta slutar!

advent

2010-11-30 / 10:27:02
f ö r  s e n a d e   a d v e n t s - b i l d e r

Kan ni tänka er att julen snart är här?? Det kan verkligen inte jag! Så fantastiskt!

beacuse I'm bored?

2010-11-30 / 09:42:57
vad gjorde du kl 8 i morse: Satt nere i köket och stirrade tomt på min filtalrik.
vad gjorde du för 15 minuter sedan: Satt vid datorn.
det sista du sa högt: ''Men jaaa... hejdå!''
vad har du druckit idag: Juice.
vad var det senaste du åt: Filtalrik med blåbär, momsi!
vad var det senaste du köpte: 3 stycken ringar!
vad är det för färg på din ytterdörr: White
vad är det för väder hos dig just nu: 14 minus och ISKALLT!
tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nä, eller jag vet inte.
drömmer du mycket: Mm, det gör jag väll.
mardrömmar: Inte så ofta. Oftast bara helt sjuka mardrömmar om typ monster..
vilket ämne är roligast i skolan: musik, idrott, engelska!
favoritlåt just nu: man down - rihanna.... grymt!
vad ser du om du tittar åt höger: Min dörr.
vad gör dig glad just nu: Att det snart är jullov! 
vad ska du göra härnäst: Gå och lägga mig i soffan och sova bort hela dagen.
höger- eller vänsterhänt: Höger!
humör just nu: Trött, ledsen, förväntansfull, uttråkad och ful.
favoritgodis: Trocaderoflaskor och choklad!
klädsel just nu: Svarta ''dans-byxor'' och ett linne. Morgon outfit, dah?
hur många kuddar sover du med:
3!
spelar du nåt instrument: Nope. Lite gitarr.. fast hur det går kan vi ju diskutera?
morgon- eller nattmänniska: Helt klart natt!
vilka är viktigast för dig: Familjen, släckten och mina vänner!
bio eller promenad: Bio. Promenader är lönlösa. Det finns kakor.
stjärntecken: Oxe.
vad vill du jobba som: Som i sims.. slöfock!
stökigt eller välstädat? Väldstädat.. blir galen när det är stökigt.
antal timmar sömn inatt? Kanske 7-8?
sov du ensam? Yes box.
vem sov hos dig senast? Johannuz!
vad ser du fram emot? Julen och ledighet!
vad vill du ha just nu? Ett liv. Lov. En kram. En säng. En tallrik med kina mat.
vad längtar du mest efter? Men guuuuuuud, är det svårt??? - LOV!
vilken buss åker du oftast? 13 elr 3.
vilken årstid är det nu? FUCKING winter.

skyltsöndag

2010-11-28 / 13:50:06
Idag är det första advent, så jag kände mig lite smått tvungen att skriva några rader.
Kan ni tänka er att det snart är jul!? Det kan verkligen inte jag. Iallafall som ni ser, så har jag haft en liten såkallad ''bloggpaus'' dom senaste dagarna. Jag har helt enkelt haft fullt upp med annat.
Nu drar jag mot kallare bergstrakter.. skyltsöndagen! Berättar massor om veckan osv senare.
bild på gott fika inne på cup of love igår

Our times ..

2010-11-23 / 20:43:49
.
Johanna berättar en viktig sak och går igenom hur mycket torsdagen kommer att suga ''Åh.. alltså Lisa, seriöst. Först värsta plugg dagen och sen har jag träning och det blir ju kul.... bla bla bla''
Jag: Ja, men johanna?
Johanna: Ja..?
Jag: Det var nyss spott på mitt tangentbord!
.
.. Ännu en gång så babblade Johanna på i micken, jag (som annars brukar bomba henne med minst 34874 meningar per dag) satt tyst och skrev på facebook. Helt plöstligt mitt i en mening fick johanna något fel och ba ''Nä, åh, jag orkar inte prata jag känner som att jag har feber''... sen gick hon och kom tillbaka efter en stund.
.
Jag: Johanna, jag ska säga en jätte fin sak till dig nu, kan du gissa vad det är?
(johanna gissar, på en sak jag oftast brukar säga till henne)
Johanna: Att du älskar mig?
Jag: Aw.. nej. Jag tänkte säga att du är så jävla kort.
Johanna: .... (tystnad 10 sek) Du är också kort...
.
Johanna: Åh, Lisa! Jag älskar dig ända till månen och tillbaka 10000 gånger (okej.. jag la till några extra nollor)
Jag: Aw.. tack!!! Jag älskar dig ända till kylskåpet och tillbaka. Brb, ska gå och ÄTA.
.
Jag: Johanna! ... Johanna!? ... JOHANNA!!?!?!? Jag spottade just på min mick!!!!!! SVARA!

Sova.

2010-11-17 / 19:42:14
Ska ta mig en kopp varm choklad med grädde, sen sängen!

Önskan från er, Steg 1 - Ansiktskrämer osv

2010-11-17 / 19:20:32
.
Några av er har kommenterat mig och undrat om jag kunnat göra som vissa nu och visa mitt smink och mina produkter i något inlägg, och självklart kan jag det! Tyvärr så kändes det lite mycket att göra allt i ett inlägg, så vi kör nu i olika steg. Först ut är mina ansiktskrämer....
.
ACO Face young, mattande dagcreme. Kostar ungefär 90 kr. Finns på dem flesta apotek. Denna finns även i blå ''flaska''. Inköptes för ett bra tag sedan, och funkar kanonbra! Jag har inte alls dålig hy, men har lite smått torr hy, och nån finne här och där dyker alltid upp. Och små prickar någon gång. Fungerar som sagt bra, och är ändå inte så överdrivet dyr.... dock är ''flaskan'' ganska liten. Lite mindre än en deodorant.
.
ACO Face scrubcreme. Kostar ungefär 50 kronor. Heller inte så dyr, och fungerar galant! Har dock inte använt denna lika mycket som dagcremen. Hur som helst så ska man ändå bara använda denna ungefär 1 gång i veckan. Den gör huden mjuk, och som ni ser på tuben så passar den alla hud tyber. Det är alltså en scrub/peeling kräm för ansiktet.
.
Jag (egentligen mammas, men använder den) har även en BLUEBERRY seed facemask som jag brukar använda ibland. Det är ingen billig ansiktsk mask från H&M, utan denna beställde mamma från DERMANORD. Den är däremot dyr, och sjukt effektiv.
.
..När det kommer till smink-borttagning så är jag också och klänger på världens bästa mami! Jag använder mig oftast av H&M's oil pads, funkar helt OK, men jag upplever att man blir immig i ögonen efter åt så nu kör jag på Mammas ARTISTRY essentials made in USA. Den är också ganska dyr och hembeställd från något sminkföretag eller någonting.
.
Nästa steg kommer upp imorgon eller någon anna dag... håll utkik!

My room.. onödig lista

2010-11-17 / 18:48:41
Vad är din favoritpryl i ditt rum?
Helt klart min säng. För den är så skön att bara slänga sig i och landa säkert på mitt dun-täcke och mina fluffiga kuddar med ett oboy glas (se upp för flygande oboy??)

Vilken färg har du på väggarna i ditt rum?
Jag har en helsvart vägg. Och resten av väggarna är vita.
.
Vad gör du oftast i ditt rum?
Lyssnar på musik, sover, smsar, pratar i telefon, gråter, skrattar, ser TV, fixar mig och dansar vilt som en liten höna.
.
Vad har du för färger i ditt rum?
Svart, vit och lite silver detaljer. Typ ljusstakar osv.
.
Nämn en onödig pryl i ditt rum?
Hmm.. en onödig pryl i mitt rum? .. Då måste jag nog säga mitt skrivbord. Svart och hemsk IKEA sak. Usch.
.
Gillar du ditt rum?
Mja, det är helt OK, men skulle vilja ha ett större rum..
.
''Visste du att''.... om mitt rum?
Att nästan alla mina saker, tom småsaker är från IKEA. And yes, I am a IKEA fan.

morsning...korsning?

2010-11-17 / 05:50:00
Godmorgon alla sunshines.
När det här inlägget postas (kör på tidsinst), är det samma minut som min väckar klocka ska ringa. Klockan 05.50. Fråga mig inte varför så tidigt, men i varje morgon hoppas jag på att få mig upp före 7.30....

.. Om ni vill veta vad som händer live nu.. Jag ligger i sängen, hör supermario signalen vråla ut ur mobilen, in i mina öron. Med mina små trötta ögon försöker jag nu haffa mobilen och klicka znooze. Den stora faran.

Idag slutar vi tidigt, så tagga det. Sen bara torsdag & fredag kvar.. och sen helg :D


arkivbild från i somras. hahahahahha!!!!!!!!!!

Oboy

2010-11-16 / 22:25:23

Har hällt i mig 2 glas oboy (som jag förövrigt HATAT sen Johanna tvingade i mig det??) ikväll.
Kom just hem från konfaträffen och nu väntar min trogne partner. Kudden....alltså.

H&D

2010-11-16 / 22:23:14

• Varm chocklad med grädde.... mums! Hur gott är inte med en varm kopp chocklad och lite grädde på det? Otroligt gott. Det är helt perfekt till det kalla vädret som tyvärr ''tagit över!!!!!!!'' vårat fina land.
• Korta skoldagar. Är det inte helt fantastiskt skönt att komma till skolan och känna att man slutar tidigt? Man gör sitt och går hem innan det börjat mörkna. Det gillar vi?!
• Värme kuddar. Jag tycker varenda kotte vore äga en värmekudde. Den är perfekt när man har ont i magen, nacken eller någon annan kroppsdel. Den är dessutom världens mysigaste att ha under täcket när man ska sova. Säg hejdå till att frysa när du ska somna om du nu gör det.. (hahaha, lät som en säng reklam??)



• Elektriskt hår. Jag säger bara suck. Nu på vintern för jag verkligen jätte enkelt elektriskt hår. Otroligt jobbigt. Sen finns det knappt någon produkt som hjälper håret att hålla kvar balansen.. Eller, gör det?? Tipsa moi!!!!!!
• Att vakna på morgonen när det är skola. Usch, blä, fy, äckligt, hemskt, INTE KUL. What more can i say?

snötäckt gren

2010-11-14 / 19:07:01

I love you is a strong sense, mean it.

2010-11-14 / 18:48:08
Svart tröja - MONKI, Svarta leggins med hål på benen (kolla noga) - MONKI, kängor - Euro sko
(när jag var ute hade jag min röda dunjacka och en svart sjal)

this sunday, in words and picturies

2010-11-14 / 18:29:26
What a wounderful day!
Jag har varit och firat farsdag hos mormor och morfar hela dagen. Det har bjudits på super god hembakad tårta och fika, god mat, och till efterrätt vart det glass! Min mage tackar och bockar, och för tillfället ser jag mig själv som en ballong för jag är så mätt. Men det är bra det! Mellan fikat och middagen drog jag och kusinerna, mamma, morbror och morfar ut och lekte lite i snön! Vi körde bobb-race, och fy tusan vad kul det var!
.
Här kommer lite bilder från dagen..
:D
.
stressig biltur till mormor och morfar
jag och min lilla plutt joel, som allid måste se knäpp ut på bild


mina små sockertoppar, 4 och 5 snart sex år gamla små liv. tänk när dem var småbebisar!


knatte fnatte och kaffelatte. kommer inte ihåg vad den sista hette, hahah

farsdagsfirande

2010-11-14 / 12:30:12
Nu gittar jag mot farsdags firande med tårta och gotti gotti. Återkommer senare.

Grattis pappa på farsdag!

Mode lista

2010-11-14 / 12:29:31

Stilförebild: Jag läser många modebloggar, och inspereras mest av Lisa Olsson och Victoria Törnegren. Dem har 2 väldigt inspererade bloggar och båda 2 har unika stilar.

Din stil i en mening: Jag tror jag säger Casual.

Beskriv din stil: Tar på mig det jag gillar, men försöker matcha. Dock visar jag knappt outfits på bloggen, och dem outfits jag visat är typ från förra året och då var modegrejen inte riktigt min grej lika mycket.. hehe

Vilken är din favoritdesigner/favoritmärke? Cheap monday. Men jag handlar mest kläder på H&M, GT, bikbok, JC, Monki.


Vad tror du på inför vintern? Mycket häftiga leggins som sticker ut lite. Stickade koftor/tröjor. Stora sjalar, mycket fjäder örhängen, kängor, fluffiga vantar och tighta jeans. Mycket skjotor!

Det bästa basplagget i vinter? Leggins och jeans, går att matcha med allting!


Mina färger i vinter?
Marinblått, svart, beige, vitt, vinrött.


Skor eller väska?
Jag gillar båda, men jag älskar mina kängor. Väskor är snygga, men kan dock vara ivägen ibland.. haha!

 

En ideal outfit i vinter? Svarta jeans, stor stickad tröja, fjäderörhängen, halsduk, kängor och en dunjacka.

lisa då - nu

2010-11-14 / 11:59:15
Jag satt och kollade igenom bilder på mig från förra året den här tiden på året. När den första snön lagt sig, och när det var november. Då hittade jag en bild på mig hur jag såg ut en dag, med lockigt hår. Och sedan tog jag en annan bild på mig med lockigt hår, tagen igår. Nu ska ni få se skillnaden på mig från ett år tillbaka!

Jag säger bara TUR att man förändras ;)


Här var jag 13 år gammal, och denna bilden är tagen i november 2009. Jag säger bara FY FASEN vilka ögonbryn jag hade där, sönder plockade på Make Up store.. Kolla min typ perfekt lena hy, btw. Det såg heller inte ut som om jag riktigt fattat hur man gjorde lockar med plattången ..

Här är jag igår, 14, snart 15 år gammal. Som ni ser är det ganska stor skillnad. Jag ser mycket äldre ut på den här bilden. Jag tycker skillnaden sitter i hela ansiktet. Jag ser bara mycket äldre ut här än på den förra bilden. På den förra såg jag mycket yngre och busigare ut. Och på tal om mina ögonbryn så har jag sparat ut dem ungefär ett år, och nu ska jag snart noppa till formen lite som ni ser på bilden att det skulle behövas.

JAG ORKAR INTE.

2010-11-13 / 23:46:35
ORKAR INTE. FUCKING ORKAR INTE.

oh my gooooood!

2010-11-13 / 18:15:40

Haha, alltså att jag ens gör det här!?
Jag tyckte synd om er som klagat på att jag ska videoblogga så länge. Och jag har ju lovat er såååå..

Ursäkta för att jag är lite speciell, men man är som man är eller? ;)

Nu får ni ta och kommentera som tusan så jag får veta om ni gillar't. Annars blir detta förmodligen det första och sista videoinlägget ni ser från mig. Och helvete, kom jag på nu, varför gjorde jag det här?

-

2010-11-13 / 14:39:43
I feel like doing a change. A big one.

the famous ''blogglista''

2010-11-12 / 21:36:43
Jag följer med strömmen och kör också med den såkallade nya blogglistan.

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat i ungefär 3-4 år, fast på olika bloggar. Denna blogg har jag haft ungefär 2-3 år. Haha, tänk vad tiden går fort..

Hur såg din bild av bloggare ut innan du började blogga?
Det var bara blondinbella som var stor när jag började. Enligt mig alltså, jag hade ingen aning om vem kissie var eller dessie, paow osv. Dem hade inte riktigt slagit igenom då. Så jag såg väll bara hurtiga bella med class field kläder som åt chocklad hela tiden och läste böcker.. haha, det lät lite taskigt men menar inte så, bella är jätte gullig!

Vad tror du dina vänner tycker om din blogg?
Jag vet inte, dem flesta läser den.. Och jag läser deras bloggar. Kul att hålla koll på varandra ;)

Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg?
Ja, det funkar perfecto. Jag skriver absolut inte ut någonting privat egentligen, som inte jag vill att andra ska veta. Det kan vara ett undantag om det är något ni är inblandade i osv.

Har du någongång blivit skadad/sårad av någon kommentar du fått?
Ja, ibland när självförtroendet ligger på havsbotten och chillar med räkorna kan jag verkligen ta åt mig. Fast inte på det sättet. Man lär sig att inte bry sig, och sedan får jag knappt några negativa kommentarer så det är skönt. Men när dem uppstår kan man slå sig i pannan och undra vad det är för människor som njuter av att sitta och trycka ner andra.. det är ju verkligen....roande?

Tror du att du bloggar om 5år?
Nej. Jag tror inte det, och vet inte om jag vill det heller. Allting har sitt slut!


vi föralltid! och självklart lever våran ''flirt-puss-pose'' alltid med oss

tips: close up filter

2010-11-12 / 21:22:33
Det är några som undrat lite hur jag fotar mina ''macro'' bilder, och undrat vilka inställningar jag kör på, samt vilket objektiv osv. Sanningen är den att jag inte har något macroobjektiv, utan jag använder utav någonting som kallas ''closeup filer''. Dessa filter är ett litet filter du skruvar fast på kameran längst fram som vilket annat filter, och du kommer närmare det objekt du vill fota utan några problem. Det finns även close up +2, och closeup 4 +. Jag har ett close up 10 +. Siffrorna 2, 4, 10 beror på hur många gånger närmare man kommer. Alltså kommer jag 10 gånger närmare med ett + 10, osv. Ni förstår?
.
Detta filter kostar ungefär 200 kronor, om jag inte minns fel.


Jag tänkte visa med otroligt dåliga ''visningsbilder'' som jag bara snabb tog. Dem är typ skakiga. Men här är iallafall en bild som jag tagit med kitobjektivet, det närmaste jag kunde komma. Jag zoomade in så mycket som möjligt och gick så nära som möjligt. Det här var det närmaste jag kom. Denna bild är som sagt UTAN filtret.


Här har jag skruvat fast filtret, och voila så är vi på kanten av ljuslycktorna jag fotade. Dock är denna bilder skämmigt ful, oredigerad och äcklig. Men det går galant att fota små kryp och annat med detta filter. Det gäller bara att jobba med det bra, få in fokus och hitta ett bra objektiv, då lovar jag dig att du kan få riktigt häftiga bilder.

Lycka till nu alla som ska köpa close up filter, det är verkligen någonting jag rekommenderar!
:D

fjärrutlösare...?

2010-11-12 / 18:58:16
penslar från ZTIZ, ögonskuggor från hederliga H&M
VARNING FÖR KASSA BILDER.
Som ni vet tillbringade jag en eftermiddag i luleå förra helgen. Jag köpte lite kläder, men har inte fotat dem ett dugg. Det är lite sisdåär små knepigt när man inte har någon fjärrutlösare t.ex, men ska fixa en så snabbt som möjligt för nu börjar jag bli less. Då återkommer jag med picz på det tror jag.

TODAY, IT'S ANOTHER DAY

2010-11-09 / 20:24:51
Just nu är saker och ting inte på topp.
Men jag klarar det endå, för jag har VÄRLDENS bästa familj, släkt och vänner. Så det så. Tur det, jag vet inte vad jag vore utan er allihopa. Ni får mig alltid att må bra, och finns alltid där för mig. Tack!
.
Igår var det ingen bra dag, jag grät typ sammanlagt 7 timmar av 100 olika anledningar. Det började på morgonen, då jag grät av noll anledningar. Sen i skolan blev det bara för mycket, så då grät jag igen, men bet ihop och skuttade iväg på lektion efter psykiska samtal av världens bästa kompis, Johanna. Sen på kvällen, grät jag när jag kom hem. Efter maten, och när jag skulle sova. Jag tyckte så himla synd om mig själv, och så fort jag slutade gråta så grät jag mer. Haha! Imorse vaknade jag, av att mina ögon var som korvar, det var så fult.. så då grät jag lite till ;) Haha.
.
Alltså, en fråga, är jag sjuk i huvudet eller vad? - Ja, det är jag!
Egentligen har jag ingen speciell anledning, men vafan.. skitdag igår, TODAY IT'S ANOTHER DAY.

Haha... herregud, ser ni!?!? jag är helt överkänslig.
Men förlåt, jag har lite humör svängningar känner jag! :D

sista dagen på helgen

2010-11-07 / 20:45:05






Har tillbringat dagen med bästa vän, ytters mysigt. Imorgon har vi tema vecka i skolan, och hela veckan ut. Det lär bli toppen bra. Nu ska jag duscha, ha ansiktskmask och sånt tjaffs.

Vi hörs imorgon luvies.....
:D

lista

2010-11-05 / 19:59:22
HUR
Svarar du i telefonen: hallå?
Gör du när du är kär i fel person: vene..
Tycker du om gul-bil-leken: awesome
Mycket pengar har du i plånboken just nu: 0 kr! INTE bra.
Mycket är klockan: 19:49
Många kontakter har du på msn: 439 st
Fick du detta test: syrran
Spenderar du en regnig dag bäst: ligga i sängen och lyssna på musik och äta godis + see How I met your mother elr scrubs.. haha
.
VEM
Pratar du med på msn just nu?: ingen, är inte online
Ringde dig senast?: daviddddd
Pussade dig senast?: johannaa elr mamma
Hade du sex med senast?: sean banan.. antagligen? haha skoja
Vill du kasta en sten i huvudet på? kastar hellre lösgodisssssss
Saknar du mest just nu?: ....
Är din bästa vän av motsatta kön?: david larsson
Ska du träffa imorgon?: ska till luleå
Umgicks du med senast?: david&stina och 
Sov du med senast?: mami och syrran, och före det var d johanna

HAR DU
Cyklat utan händerna: mm
Gråtit en hel natt: ja..
Druckit så du spytt: dricker inte
Åkt vattenskidor: nää
Åkt rullstol: haha aa på skoj bara
Gjort en bakåtkullerbytta: typ för 4394 år sen, kan inte längre.. hahah
Köpt lösgodis för över 50 kr: yep
Haft träningsvärk: OJA
Önskat att du var det andra könet: neej
Velat vara ett djur: haha.. nej?
Tänkt dig en kompis i rosa kanindräkt: JAAAA fast nej
Tyckt Harry Potter är bra: hahah när jag var litet
Hatat choklad: när man ätit för mkt
.
VEM
Är i rummet med dig? ingen
Fick du senast sms av? linus
Tänker du på nu? en grej
Pratade du senast i telefon med? david
Hus var du senast i? mitt eget, före det vare stinas
Sa du senast “jag älskar dej” till? johanna tror jag
Önskar du var med dig nu? .....
Är din favoritsläkting? hahah va
I din skola går dig mest på nerverna? nils, hahahah
.
VAR
Går du i skolan? sörb
Är din telefon? i mitt rum
Är din mamma? i köket
Sover du? i min beeed
Handlar du mest? stuffz
Fick du tag i tröjan du har på dig? GT
Åkte du senast bil? skråm
I ditt rum är du? är i syrrans rum
.
VAD
Åt du senast? middag
Drack du senast? mjölk
Är det för färg på dina byxor? svarta
Är den närmaste saken som är blå? penna
Gillar du mest med skolan? håltimmar, hehe
Har du på fötterna? tjocksockar
Är din favoritfärg? vit & mörklila
Film såg du senast? veene, nån random film i skråm

HAR DU
Hånglat i mer än 3 minuter? hahaaaaa
Sovit i en annan säng? men ja
Hånglat på en bio? fast ne
Hånglat i skogen? mmhmmm... yeaahhh
Kört över hastighetsgränsen? jag kör inte bil..
Målat om ditt rum? aaop
Dansat framför en spegel? hahah ja
Fått hicka? aa
Dumpat någon? jaaa
Stulit pengar från en kompis? haha nej
Hoppat i en bil med folk du just träffat? nej
Varit i slagsmål? yez, me and sis.. farligt 
Smugit ut ur ditt hus? haha ja
Haft känslor för någon som inte känt detsamma? veene
Hånglat med en främling? haha nej
Någon du älskar eller saknar någon nu? Ja.

tidsinställt - sover

2010-11-05 / 05:00:00
Nu är klockan runt 5 på morgonen, och jag sover. Så himla nice. Vi hörs när jag vaknar eller senare i kväll. Ni får ha en jätte bra morgon allihopa, och sov en liten stund till, det är ju lov för dem flesta.. visst?
.
favorit från weheartit

sommar minnen

2010-11-04 / 21:10:49
Jag satt och kollade igenom massa sommar bilder, ännu en gång, idag. Och hittade massa bilder jag inte visat er från sthlm och sandhamn, men här får ni några från älskade Samnhamn. Tagna i somras.

ser ni hur sjukt vackert det är? (för er som inte varit där) det är verkligen en otroligt fint plats som jag gärna hade tackat ja till ha en sommarstuga på. den dagen vi var där var det ca. 30 grader i skuggan och stekande sol! det var det perfekta vädret för en dag på denna fantastiska ö!


varje timme (?) kommer det in nya båtar med folk som ska besöka ön. när vi satt och åt lunch på denna brygga så kom en helikopter flygande och landade på gräset en bit ifrån oss, haha! den parkerade, gick och åt och åkte i väg igen.. haha, snacka om sjukt


till lunch köpte jag mig en fryst låda med räkor. min ultimata favorit. dem andra åt typ kött och nå potatis med olika goda såser. min syrra var svennebanan och körde på plättar med grädde och sylt och ett glas mjölk, haha


husen är sjukt fina, och det är verkligen som på otroligt vackert, och när man går runt är det små båt/fiske hus och urgulliga stugor där folk bor på somrarna, och några på vintern. det är små, söta ''grusgångar'' fyllda med fina rosor och gamla staket. det är fööööööör fint!


när vi vandrat kring på ön ett tag, fikat, ätit och fotat så tog vi ett dopp i havet.. fasen vad kallt det var, men väldigt mysigt..


åh, dem här små fiskestugorna var bara för söta!


en liten del av ön, tagen från båten.. där av den genomskinliga remsan genom bilden.

Sådär, nu har jag pumpat er med lite picz. Nu återgår jag till soffan och slår på en film.

true

2010-11-04 / 20:30:57

04112010

2010-11-04 / 20:24:00

.
Detta är kvällens underhållning + musik på det! Really great if you ask me. Jag är helt slut i kroppen då jag stressat runt som en galen höna hela dagen. Jag har hunnit vakna, legat kvar i sängen 2 timmar och halvsovit, fixat mig, duschat, tänkt, lyssnat på musik, sprungit på stan (utan resultat, bara kollat lite snabbt!), fikat med mamma och elin, handlat på coop, ätit middag, och nu sitter jag här och lökar sönder....
.
Imorgon ska jag inte göra någonting. Vad jag vet ännu?
Förutom att jag kanske ska vara med Johanna på dagen. Det blir mysigt! Annars så blir det att hänga med mina awesome polerz Stina, och kanske att min fantastiska, våldsamma, väldigt speciella man David kommer förbi också. Men vet inte hur det blir med det än :) Hur som helst så blir det nog en rätt lugn dag.
.
På lördag, däremot, mina vänner, befinner jag mig i Luleå för lite shopping.... så har ni inte hört av mig imorgon vet ni vart jag befinner mig på lördag :D Det blir kul att slösa lite money honey på nödvändiga stuffs!
.
Btw, bara så ni vet.. det skakade just i mitt huvud..... läskigt.

vi kööör, lagom för lite

2010-11-04 / 20:13:49

My sense of humor. Har sett dessa klipp minst 948349 under 2 år. *GILLA*

ordning & reda - pengar på fredag

2010-11-04 / 19:55:28
coop forum, 64 :-

Idag impuls köpte jag mig en almenacka. Den behövdes.
Jag är less att glömma vilka dagar vi ska lämna in upgifter i skolan, läxor osv. Tror inte jag kommer fylla i den egentligen, det brukar alltid bli att jag glömmer och inte orkar, haha. Men det är värt ett försök.. Jag ser upp till alla smartsnillen som har allting i ordning och reda och kommer ihåg allting! Nu ska vi se hur detta går ;)

leo's lekland

2010-11-03 / 23:26:14
ph: me, flygplansbild från sommaren 10, över Umeå city
.
Åh.... Jag satt just och kollade igenom gamla bilder.
Bland annat från i somras då jag fick syn på lite sthlm picz, och fram för allt flygplans bilder. Och fattar ni vilken kick jag fick på att flyga nu!? En otroligt stor kick iallafall. Det är så himla härligt, att bara känna när dem börjar rulla planet på marken, vänder det i kurvan och kör. Lyfter. Det är så himla mäktigt också, när man kommer upp i luften och bara ser ner på alla molnen. Totally love it.. Fast, mindre kul är ju flygplans fikat, och typ när man håller på dö av det stora trycket när dem svänger planet.... men det är det värt det!
.
Idag har jag, från det ena till det andra, varit på leos lekland :D
Kom dit vid 12 tiden och då var det SMOCKAT med folk. Jag och stina fick panik och blev alldeles yra och slängde oss i en soffa direkt.. Vid 7 tiden skuttade jag ut med en död kropp och ett risigt hår, och självklart var man sist ut också.. haha. Pinsamt! Men det var iallafall skoj och jag ser framemot träningsverken imorgon!
.
Vad har ni andra haft för er en dag som denna? Spread with me!! (eller hur det heter...?)
:)

Detta visste ni inte om mig..?

2010-11-03 / 23:01:05
- Jag ÄLSKAR att proppa i mig massor med onyttiga saker, men att jag har magkatarr. Så jag kan få världens hemskaste mage, och det kan göra hur ont som helst. Så oftast är jag väldigt försiktig att äta för mycket onyttig-heter, och jag känner på mig när jag ska börja få ont. Jag har testat att diskutera detta problem med min mage.. men det har hittills inte gett några större resultat.. hehe..
.
- Jag är 100 procent långt i från att vara blyg. Jag gör vad som helst, och jag är ABSOLUT inte rädd att göra bort mig.. fråga mina polerz!
.
- Jag stressar alltid, och oroar mig alltid för saker helt i onödan. Ganska jobbigt men sant, haha.
.
- Jag kan göra saker utan att tänka till före jag gör det. Till exempel som när jag färgade mitt hår brunt. Jag fick plötsligt för mig att ''guuud, jag måste ju bli skitsnygg i brunt hår.. let's testa det!!'' Fast.. nej, jag hade självklart fel och det slutade med att jag gick runt och såg ut som en regnbåge ett halvår.. Och detta var bara ett exempel.
.
- Ord/meningar som jag ofta säger, alltså flera gånger per dag är: MARABOU, ''men skitsamma (i en glad toning då.. haha)'', ''herregud!'' ''asså omg...! (haha pinsamt att jag säger så!), ''awesome'', ''tuttifrutti... ey' don't lie'' (hehe.. wtf?) ''hahahah så jävla kul!!!!'' ''absolutley beybey!''

- Jag skrattar åt typ allting, även om det inte är roligt..
.
- Jag älskar när folk kliar mig på armen... Stackars alla mina små offer som måste göra detta.. Det är ju sorgligt.
.
- JAG VILL FOTA NÅGONTING... men det finns inget att fota..? Jag vill göra inlägg, be creativ!!
.
bästelibästisfestislestis och jagelitagelijag

from my phone

2010-11-02 / 14:31:30
Jag tänkte köra en liten ''lite-bilder-från-min-mobil-stund'' nu och visa er lite bilder från min mobil. Så jag varnar er för dålig kvalla, men vem älskar inte mobilkvalla lixom? Vissa bilder är gamla, andra inte..
.
haha, jag kom till skolan en morgon och upptäckte att det låg en macka i mitt skåp... konstigt nog struntade jag i det, och började gå mot lektion då jag såg den skyldige stå och asgarva i ett hörn.. Lydia alltså! vem annars lixom? haha. god var mackan iallafall, så det var ju bra? :D


såhär glad var johanna då vi stigit ur brandbilen. vi var nämligen på en såkallad ''forskarfredag'', och utanför stod en brandbil. vi frågade om vi fick åka en sväng, och det fick vi förståss.. haha


glada tjejor åker brandbil


haha, denna bild är egentligen akward.. men denna var tagen alltså för någon vecka sedan. jag var så jävla lycklig att jag hade trätt rätt första gången på en sy maskin...hehe


tja.....vad hände här för det första!?


jättegott? :D - tänkte väll det.. haha, ser ni vad vi får till lunch på skolan? det är typ pinsamt


haha.. ännu mera mat! detta är betydligt mycket godare än på bilden ovan. 2-die-for


this, right here.... är jag och den bästa vännen som finns.

Sådär, mina vänner. Då var vi klara med det.
Nu ska jag ta och hitta på någonting. Vet dock inte vad. Funderar på att gå in till stan, men det är så tråkigt att gå runt där själv. Annars slänger jag väll mig bara i sängen och sover en stund..
.
....är det lov så är det lov! :D


i-landsproblem... (lyx problem?)

2010-11-01 / 20:07:49
Haha, jag förstår inte ens att jag skriver det här men GAHH!!!
Jag blir galen. Jag vill inte ha lov (!?) Jag blir seriöst psykad i huvudet och det har bara gått en dag av lovdagarna.

Hela denna tråkiga måndag har jag suttit vid datorn. Och TV:n. Jag har velat blogga och fota och uppdatera bloggen med roliga inlägg och redigera några bilder, fixa collage och gud vet vad.. men det har inte funnits något att fota, för det första. Sen är allt bara tråkigt idag! Det är inte rättvist när jag har världens isperation!!!
.
Som sagt, det är skitskönt med lov, och jag älskar att ha det. Men.
Nu är det såhär att exakt alla, okej.. inte alla men nästan alla är bortresta nu som jag vill umgås med, och göra något med. T.ex så är Lydia i sthlm, david i Umeå, Johanna i sorsele.. osv. Ni ser ju? Jag är kvarlämnad här som en överbliven sop påse, haha..
.
Som ett ljus i det mörka, så var det bestämt att jag skulle fara till Luleå och shoppa imorgon. Jag, mamma och syrran. Men nu verkar inte det heller bli av, just imorgon, så får väll ha en till ''jag-lider-döda-mig-dag'' imorgon också.. Haha. Men ska faktiskt försöka hitta på någonting imorgon, bara nått litet. Vad som helst!
.
Jag förstår itne hur jag stog ut att vara hemma ett halvår utan att göra något kul när jag var ''sjuk'' förut... ett fucking halvår av mitt 14 och ett halvt år missade jag typ?! Hur stod jag ut egentligen???

oh holy shiet

2010-11-01 / 11:42:38
Oh no. För att få en sak klar för er, kan ni lova mig att aldrig springa som en galen ko på en gödseläng i klädd dina ganska så nya, vita converse. Det gjorde jag igår. Och det var lite sisådär... osmart?







Egentligen tycker jag att converse ska vara skitiga. Lite små skitiga sådär så att det syns att dem används. Men jag menar KOM IGEN!? Kolla på mina skor nu, som bara är några veckor gamla...

Jag och stina skulle gena över en gödseläng, som veckan före hade varit stenhård då vi glatt skuttade omkring på den. Kul tyckte vi. Fast inte när vi sedan upptäckte att det var liiiite varmare ute, och vi sjönk ner i gödseln. Mysigt var ordet?? Jag fick panik och typ sprang så det sprutade gödsel kring mig.. hehe.
.
Jag vet att några har tvättat converse, men jag är lite orolig om dom blir alldeles förstörda eller krymper osv?? Har någon tvättat era converse här, hur många grader tvättade ni dem på, och hur länge osv? Fungerade det? Ni får gärna berätta för mig så jag inte gör något tokigt.... ;)
RSS 2.0