Sluta göra lyx av regnskogen!

2009-09-02 / 21:29:09



(Det var en dålig bild på möblerna som är gjorda av acaiaträ som då var regnskog. Hittade tyvärr ett dåligt förslag, mest bara stål, men ni ser ju bordet.)


Jag och Mamma diskuterade lite om det här med regnskog, hur människorna i afrika och dem fattiga länderna har det. Och då började jag direkt bygga upp ett inlägg i huvudet...

Har ni tänkt på en sak..!? Här i sverige har vi el året runt, dygnen runt. Vi har affärs skyltar, lampor tända överallt, telefoner, mobiler, datorer, tv, gatu lycktor, musik, massa i gemföre med dem ''onödig'' el. I t.ex afrika har dem inte ens el. Inte ens lampor.

Jag kom och tänka på i dem där länderna lever dom fortfarande i medeltiden! Dem har fortfarande kläder av skinn, handskapade redskap som bla. yxor, spjut osv, inga skor, fisk till mat varje dag som görs över öppen eld, och egengjorda ler hus som är ungefär lika stor som två små toaletter. Där bor dom, flera stycken.

Vi har sjuktmycket i sverige! Vi är hundra tals år frammåt gämfört med dem. Här i sverige har vi mataffärer, godis (i miljarder olika sorter) läsk, snacks, onödig mat, kryddor, strössel och allt möjligt. I deras länder äter dem fisk, kött, grönsaker från den lilla skog dom har kvar...

Dem har regnskog. En fantastisk grön och fin skog med frukot och bär, och cocos nötter till miljoner människor. Och vad gör vi människor i världen? Jo, vi sågar ner den lilla världefulla skog dom har, och gör lyxiga utemöbler som sedan säljs till lyckliga människor för flera tusen. Hur kan vi göra så? Såga ner deras skog, och göra möbler av den??

Jag är bara förbaskatt irriterad över detta.....Grrrr... Nån som håller med?

 

Kommentarer
Postat av: Agnes

Du kanske kunde göra någon sån här "earth hour". Det sparar ju en massa energi, och du har ju trots allt en massa prenumeranter och besökare! :)



Kram Agnes.

2009-09-02 @ 22:06:44
URL: http://menagnes.blogg.se/
Postat av: Bo

Vad är du för inskränkt liten unge? Klart fan där finns el och lampor i afrika?



Här har du t.ex. en bild från Zimbabwe; http://www.aboutroom.com/image/Zimbabwe3.jpg



Du menar alltså att dom har höghus, och bilar, men ingen el?

2009-09-07 @ 18:53:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0