Kärleksmums

2008-09-18 / 14:46:06
Kommer ni ihåg när jag la in veckans kakor/pajer/godsaker i förra bloggen? Börjar med det här också, det är bekvämt att ha nått att äta när man läser mine ordgulla inlägg.. haha!
se and learn! skriv en kommentar om du testat!


Förberedelsetid: 15 min

Tillagningstid: 15 min

Färdigt på: 30 min

Ingredienser

Till 1 plåt:
5 5 st ekologiska ägg
4 4 dl strösocker
4.5 4.5 dl vetemjöl
3 3 tsk bakpulver
5 5 msk kakao av god kvalitet
300 300 g smör
2 2 dl vatten
200 200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 2 dl vispgrädde
2 2 msk espressokaffe
200 200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 2 dl kokosflingor till garnering

Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Annons:

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.


Kommentarer
Postat av: Malin

den såg ju jättegod ut :]

ge mej ? (A)

2008-09-18 @ 17:56:10
URL: http://malinluu.blogg.se/
Postat av: Marie [ Williams Mamma ♥ ]

Tack, fast jag e trött på den nu..

2008-09-18 @ 19:22:27
URL: http://mzetterblad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0