Cornflakes crisp

2008-11-26 / 13:10:54


Det var så otroligt länge sedan jag la ut recept här på bloggen..
Så jag tänkte att såhär till Jul ska jag forssa er med massa smarriga jul recept
till era mysiga hemma kvällar. Läs och njut!

Ingredienser

100 100 g ljus mjölkchoklad
1 1 block (250 g) nougat
1 1 burk (350 g) nutella
1 1 l cornflakes
300 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %


Tips

Receptet ger cirka 43 bars

Gör så här

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Kommentarer
Postat av: Malin

Det ser så gott ut Dreggel ;)

2008-11-26 @ 13:30:03
URL: http://malinluu.blogg.se/
Postat av: Moa

Ååh så gott!

Ska nog göra det där nån gång vid jul! :)

2008-11-26 @ 15:29:18
URL: http://moaboaloa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0